Najbolje Pivnice u Beogradu

U poslednjih nekoliko godina Beograd je postao pravi raj za ljubitelje piva, zahvaljujući brojnim pivnicama koje nude širok spektar domaćih i stranih piva. Osim klasičnih lagera, sve popularniji su kraft i specijalna piva, a neke pivnice nude i retke stilove piva poput kiselih i onih pravljenih sa divljim kvascima. Lokalne kraft pivare poput Prve viške pivare na festivalima prezentuju svoje unikatne kreacije, dok tradicionalni pubovi nude klasike poput gose piva i bock piva.

S obzirom na interesovanje za različitim vrstama piva, nije čudo što se otvaraju specijalizovane pivnice poput Samo Piva, koje u svojoj ponudi ima preko 170 vrsta piva. Kako bi upotpunili svoje iskustvo pivopija, neke pivnice poput Miners Pub-a nude i dodatne sadržaje, poput pikada i ‘pub quizova’. Pivni entuzijasti takođe mogu napraviti sopstveno pivo u pubovima kao što je Majstor za pivo ili posetiti pivske festivale koji privlače brojne ljubitelje piva.

Ključni Poeni

  • Beograd nudi raznovrsne opcije za ljubitelje piva, od klasičnih lagera do specijalnih kraft piva.
  • Specijalizovane pivnice kao što su Samo Pivo nude preko 170 vrsta piva.
  • Miners Pub pruža dodatne sadržaje kao što su pikado i pub kvizovi.
  • Lokalne kraft pivare nude unikatne kreacije na festivalima.
  • Pivni entuzijasti mogu praviti sopstveno pivo u pubovima kao što je Majstor za pivo.
  • Tradicionalni pubovi nude klasične stilove piva kao što su gose i bock piva.

Popis Najboljih Pivnica u Beogradu

Pronalaženje idealne pivnice u Beogradu može biti jednostavno zahvaljujući brojnim lokacijama koje se izdvajaju po svojoj jedinstvenosti i atmosferi. Na sledećem popisu nalaze se neke od najboljih pivnica sa velikim izborom piva Beograd nudi, gde možete uživati u vrhunskim lokalnim i stranim pivima.

Pivnica Corner Pub

Pivnica Corner Pub se izdvaja bogatom ponudom lagera, stoutova i aleova. Ovo mesto je pravo utočište za ljubitelje pivnica sa velikim izborom piva Beograd može ponuditi. Bilo da volite tamne ili svetle varijante, Corner Pub će vam pružiti nezaboravno iskustvo.

Gradska Pivnica Terazije

Smeštena u srcu grada, Gradska Pivnica Terazije mami svojom centralnom pozicijom i raznolikim sortimentom piva. Za one koji traže lokalno i strano pivo Beograd, ovo je savršeno mesto za degustaciju različitih stilova piva dok uživate u atmosferi centra.

Savska Pivnica

Savska Pivnica je mesto gde možete uživati u pšeničnim pivima i visokim čašama koje su idealne za isticanje aroma. Osim pivskog izbora, ova pivnica pruža autentično iskustvo za sve ljubitelje piva u gradu, čineći je omiljenom destinacijom za lokalno i strano pivo Beograd pivopije.

Domaći Pub – Beograd

Domaći Pub Beograd je pravo okupljalište pivopija sa prednostima kućnog pivarstva. Sa opuštenom atmosferom i širokim spektrom domaćih piva, ovaj pub predstavlja jedno od najboljih mesta u Beogradu za uživanje u specijalitetima lokalnog pivarstva.

Gde Pronaći Najbolje Lokalno i Strano Pivo u Beogradu

Beograd je pravi raj za ljubitelje piva, nudeći širok spektar opcija za one koji žele da probaju lokalna kraft piva, ali i strana zanatska piva. Grad je bogat pivnicama koje eksplorišu različite pivske stilove i atmosfere, stoga možete biti sigurni da će svaki vaš odlazak na pivo biti pravo uživanje.

Pub Zhirafa 23

Ako se pitate gde pronaći najbolje pivo Beograd ima da ponudi, ne smete propustiti Pub Zhirafa 23. Ova popularna pivnica je poznata po vrhunskom izboru zanatskih pilsner piva koja će zadovoljiti i najzahtevnije pivopije. Ambijent je opuštajući, što čini ovo mesto idealnim za druženje sa prijateljima.

Pivnica Bačija

Pivnica Bačija je još jedno must-visit mesto za sve ljubitelje zanatskih pivnica Beograd skriva u svojoj ponudi. Bačija je poznata po svom divljem izboru piva, koja uključuju i piva sa kvascem, ali i kiselkasta piva. Specifičnost ponude ovde je u mogućnosti da probate retke pivske varijante koje nisu lako dostupne na drugim mestima.

Pivo i Kobaja

Ako želite da spojite ljubav prema pivu sa gastronomskim uživanjem, Pivo i Kobaja je lokacija iz snova. Ova pivnica nudi kombinaciju izvanrednih kraft piva i specijalnog menija sa kobasicama i mesnim delikatesima. Držeći se tradicije, ali i modernih trendova, ovo je mesto gde ćete sigurno pronaći najbolja lokalna kraft piva.

Naravno, Beograd ima još mnogo mesta vrednih posete. Stara pivnica i Pivnica 1. Maj su samo neke od lokacija koje svoj identitet grade na tradicionalnim pivskim stilovima i domaćinskom pristupu, stoga slobodno istražujte i uživajte u bogatoj pivskoj ponudi koju Beograd ima da ponudi.

Везе ка изворима

Avatar

By Dusan